Imam iz Prištine oštro reagovao povodom negiranja islama od strane Haradinaja

sanel
By sanel

Imam Velike Džamije u Prištini je u jednom intervju za medije komentarisao izjavu lidera AAK-a Ramusha Haradinaja vezano za Islam.

Imam Krasniqi je ocijenio da su lideri političkih partija izgubili vizije i svoje orijentacije, prema njegovim riječima oni su umorni od uzastopnih propusta, a da bi spasili, kako kaže Krasniqi traže međunarodnu podršku.

“Nečiji nastup većeg “katolika od pape”, žrtvujući svoj vjerski identitet zarad karijere, čovjeka čini smiješnim i kontraverznim prema istraživačima i poznavaocima historijskih prilika na Balkanu. Ciljno, kao i mnogi drugi, preko negiranja svog vjerskog identiteta dobijaju simpatije zapada, ali lideri zaboravljaju da svakim danom gube domaću podršku, podršku naroda.

Dok će, kako ja znam demokratija kazati “narod vlada”, a ne “stranci vladaju”, izjavio je imam Krasniqi.

Haradinaj je izjavio da je on rođen kao musliman ali da ne zna zašto je musliman jer nijednom nije bio u džamiji” i to će oštetiti njegovu partiju, naglasio je Krasniqi.

Tokom ovog intervjua imam Krasniqi je govorio i o načinu na koji bi dočekao u džamiji Haradinaja, dok je istom i svim političkim liderima poslao poruku da ne skreću sa Božijeg puta.

(bosnjak-ks.com)

Share This Article