Rada Radanović prijeti da će uništiti popisnice Bošnjaka

sanel
By sanel

U Fondaciju Popis 2013., među brojnim pritužbama na naregulartnosti kod popisa bošnjačkog stanovništva u Republici Srpskoj, jutros je pristigla i žalba na entitetsku instruktoricu Radu Radanović. Kako se tvrdi u prijavi, ona je u Čelincu izdvojila bošnjačke popisivače i izvrijeđala ih, rekavši kako su glupi i nesposobni te je kazala da će uništiti sve popisnice koje su oni popunjavali!

Kao razlog je navela popisivanje privremeno odsutnih osoba. Također, navodi se u prijavi, ona je od jutros u potpunosti zabranila ulazak u bošnjačke kuće, dok u isto vrijeme nesmetano se popisuju domaćinstva Srba koji su došli iz dijaspore.

U namjeri da čujemo i drugu stranu priče pozvali smo instruktoricu Radanović, koja je nam je na neljubazan način spustila slušalicu, jer kako je kazala, ne razgovara sa novinarima.

U Fondaciju ju stigla i prijava iz Kotor Varoši, gdje je ukazano da se krši Zakon o popisu i to član 17., stav 3. gdje popisivači na terenu drastično smanjuju vrijeme popisa i na taj način dovode u pitanje regularnost popisa stanovništva.

– U općini Kotor Varoš, popisivači, posebno u bošnjačkim mahalama, rade 2-3 sata, a po instrukcijama iz lokalne popisne komisije. Prošli vikend svim popisivačima koji popisuju popisne krugove sa hrvatskim i bošnjačkim narodom je jasno rečeno da ne izlaze na teren i da kažu da su na obuci, a sve u cilju opstrukcije popisa. Nažalost, to očekujemo i ovaj vikend – naveli su iz kotor Varoši.

(Avaz)

Share This Article