Pjevao je “Muslimani bolje da vas nema”, a sada se smiješi sa TV ekrana

sanel
By sanel

Gledaoci u BiH šokirani su učešćem Miroslava Pržulja, koji se predstavlja i kao Lepi Mića, u novoj sezoni Pinkovog šoua realnosti “Farma”. Naime, pjevač “patriotskih pjesama” propagira istrebljenje muslimanskog naroda, poziva na boj protiv Hrvata te veliča ratne zločince poput Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

“Stari četnik”

U našu redakciju stižu brojne reakcije ogorčenih gledalaca, koji podsjećaju na Pržuljeve pjesme “Muslimani bolje da vas nema”, “Svi su Srbi Ratkovi vojnici”, “Stari četnik”… i ne mogu vjerovati da se osoba koja je pjevala ovakve bljuvotine sada smiješi na Pinku. Na YouTubeu nalaze se brojni Pržuljevi spotovi u kojima dominiraju scene iz ratnog Sarajeva i u kojima on poziva na, navodno, “oslobođenje” grada.

Lajla Torlak, glavna i odgovorna urednica Pinka BH, tvrdi da je od nas prvi put čula za pjesme koje interpretira Pržulj. Njegov ulazak na “Farmu”, kaže, nije bio pod njenom ingerencijom.
 
– Zaista nisam upoznata s likom i djelom Lepog Miće, ali nadam se da ćemo i tome stati ukraj i anulirati nemilu situaciju. Mislim da ni moje kolege u Beogradu nisu znale za sadržaj tih pjesama, jer odgovorno tvrdim da ni Željko ni Milica Mitrović ne bi dopustili da takav čovjek uđe u šou – kaže Torlak.

Ističe da je ona zadužena isključivo za takmičare iz BiH. Pa je tako Torlak angažirala Nazifa Gljivu, Memu Haljevaca i Zuzi Zu za ulazak u “Farmu”.

– Sama pobjeda Haljevca pokazuje da “Farma” nije nacionalistički projekt – naglašava Torlak.

Konobar u “Oktobru”

Pržulj je odrastao u Hrasnici kod Sarajeva i radio je kao konobar u restoranu “Oktobar” u tada popularnoj robnoj kući “Sarajka”.

– Patološki je bio vezan za Nazifa Gljivu i Halida Bešlića. Bio je najsretniji konobar kada bi služio njih dvojicu i njihovo društvo. Zahvaljujući Gljivi, hitmejkeru broj jedan u bivšoj Jugoslaviji, Pržulj je snimio singl ploču u “Sarajevodisku” i dobio umjetničko ime Lepi Mića. Gljiva ga je jednom iz zezancije prozvao Lepi, jer je bio izrazito ružan, i tako je ostalo – prisjeća se Ekrem Milić, novinar i vrsni poznavalac estradnih dešavanja.

S početkom agresije na BiH, Pržulj postaje “veliki srpski pjevač”, a zatim je pao u zaborav, iz kojeg ga, očigledno, vadi šou realnosti koji producira “Pink Media Group”. Iz ove kuće ističu da je rat stvar prošlosti i da oni kao produkcija o tome ne mogu voditi računa.

– Rat koji je vođen u BiH donio je samo nesreću. U toj agoniji mnogi su činili greške u koracima. Mi kao produkcija ne možemo suditi bilo kome zbog njegovih postupaka za koje nismo upućeni ili su nedovoljno poznate današnjoj javnosti. Nama je najbitnije da se tokom trajanja “Farme” ne dogode vrijeđanja na nacionalnoj osnovi te da u tom, vjerskom smislu, vlada harmonija. Ukoliko to neko naruši, bit će istog trenutka diskvalificiran – poručuje Nemanja Josifljević, portparol “Farme”.

Provokacije nisu namjera

– Ne postoje nikakve namjere da provociramo bilo koji narod na ovim prostorima. Podjednako se radujemo pobjedama Meme kao i takmičara koji su dolazili iz Srbije. Ko je bio na kojoj strani u ratu, stvar je prošlosti. Molimo vas da u tom smislu ne potpirujemo više vatru koja je donijela samo zlo svima koji žive na prostorima bivše SFRJ – poručuju s Pinka.

(Avaz)

Share This Article