Ministar unutrašnjih poslova Tunisa najavio ostavku

sanel
By sanel

Ministar unutrašnjih poslova Tunisa Lutfi bin Jiddu izjavio je da planira podnijeti ostavku kako bi se riješila politička kriza u toj zemlji, javio je dopisnik agencije Anadolija. Nakon ubistva opozicionog lidera Muhammeda el-Brahmija prošle sedmice, diljem Tunisa su se povećale tenzije između protivnika i pobornika aktuelne vlade.

Jiddu je za jedan državni radio kazao da planira podnijeti ostavku ukoliko bi to pomoglo rješenju političke krize u zemlji.

“Planiram podnijeti ostavku ali još zvanično to nisam učinio. Analiziram kako bi moja ostavka uticala na cijelokupno stanje u zemlji”, kazao je Jiddu, naglašavajući da se na aktuelnu vladu vrši veliki pritisak istakavši kako je u ovom momentu najvažnije postizanje nacionalnog konsenzusa svih političkih snaga u zemlji.

Inače, diljem Tunisa se nastavljaju protesti koji su počeli nakon ubistva predsjednika opozicione Koalicije narodnog fronta, Muhammeda el-Brahmija.

Simpatizeri opozicije u Tunisu traže da se vlada i parlament raspuste dok pobornici aktuelne vlade traže da se postigne nacionalni konsenzus te tako riješi politička kriza u toj zemlji.

(AA)

Share This Article