Demonstracije protiv vojnog udara ispred turskog konzulata u Egiptu

sanel
By sanel

Grupa protivnika vojnog udara u Egiptu okupila se ispred Generalnog konzulata Republike Turske u egipatskom gradu Aleksandriji i tom prilikom se zahvalila turskoj vladi i narodu Turske na podršci egipatskom narodu.

U egipatskom gradu Aleksandriji, ispred generalnih konzulata Turske i Saudijske Arabije održane su demonstracije ”protiv vojnog udara” u toj zemlji.

Demonstranti okupljeni ispred Generalnog konzulata Republike Turske u Aleksandriji ”zahvalili su se Vladi Turske i turskom narodu što su stali uz egipatski narod nakon što su vojne snage izvele državni udar u Egiptu”.

Demonstranti su često uzvikivali slogane ”Hvala Erdogane”, ”Egipat i Turska su braća”, ”Bićemo na trgovima sve do povratka Mursija” i ”Otpor će trajati”.

Jedna grupa demonstranata okupila se ispred Generalnog konzulata Sjedinjenih Američkih Država. Tokom skupa upućene su kritike SAD-u jer je podržala vojni udar u Egiptu, zatraživši da ambasador napusti zemlju.

Brojna grupa demonstranata ispred zgrade Generalnog konzulata Saudijske Arabije je pak skandirala ”Nećemo zaboraviti one koji su svrgnuli Mursija” i pri tom osudila saudijske vlasti.

 

(TRT)

Share This Article