Halal hrana najvažniji faktor za putovanje muslimana

sanel
By sanel

Do 2020. godine, 14 odsto svih međunarodnih putovanja će biti preduzeto od strane muslimana što će nadmašiti svjetski prosjek. Prema istraživanju websitea WomanTribe, provedenom na 1000 ispitanika, 67 odsto anketiranih kazalo je da je dostupnost halal hrane najvažniji faktor prilikom rezervacije odmora.

DinarStandard, specijalizovan za muslimanska tržišta, navodi pak da bi turistička industrija trebalo da odgovori na potrebe muslimana s obzirom da će do 2020. godine rast dostići skoro pet odsto u odnosu na globalne cifre od 3,8 odsto.

Većina anketiranih ispitanika bili su iz Azije, 22 odsto sa Bliskog istoka, a 15 odsto iz Amerike.

Nakon Halal hrane i kuhanja, drugi najvažniji faktor za muslimanske putnike bila je cijena, a zatim i prijateljska “atmosfera” prema muslimanima. To podrazumijeva i sobe za molitve, specijalne usluge u vrijeme Ramazana i Bajrama.

Istraživanje je takođe pokazalo da su za muslimanske putnike poželjne destinacije Malezija, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Rezultati odražavaju one objavljene početkom ove godine od strane singapurske konsultantske grupe Crescentrating , u kojem se Malezija, Egipat, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija navode kao najbolje svjetske turističke destinacije za muslimane.

(Vakat.ba)

Share This Article