SAD: Prave “Haram metke” za muslimane

sanel
By sanel

Firma u Idahu u SAD je proizvela ‘haram’ metke da se koriste protiv muslimana, a čitav koncept se zasniva na nerazumijevanju Kur’ana i Islama. “Sa Jihawg municijom, ne samo da ćete ubiti islamskog teroristu, također ćete ga poslati u pakao”, objavila je kompanija u saopštenju, navodi Washington Post.

“O tome bi trebalo da razmisle prije nego krenu u napad”.

Municiju proizvodi South Fork Industries, kompanija sa sjedištem u Dalton Gardens, Idaho. Kompanija tvrdi da će municija, koju naziva Jihawg municija, poslužiti da odvrati od napada one koji “nasilno djeluju u ime islama.”

Meci su premazani bojom koja sadrži svinjetinu, pa kompanija navodi da je takva municija “haram”, ili nečista. Stoga će Muslimana koji je pucao držati daleko od ulaska u raj, objavila je kompanija.

Čitav koncept se međutim zasniva na nepoznavanju islamskog učenja.

“Ne postoji kazna u Kur’anu za one koji dođu u kontakt sa svinjetinom,” kaže Shannon Dunn, asistent religijskih studija na Univerzitetu Gonzaga, za Washington Post. Dunn dodaje da Kur’an zabranjuje samo konzumiranje svinjetine i strvine. “Muslimanima je čak dozvoljeno da jedu svinjetinu, ako gladuju, ako nemaju alternative.

Procjenjuje se da u SAD živi od 6 – 8 miliona muslimana. Istraživanja su pokazala da većina Amerikanaca zna vrlo malo ili nimalo o Islamu.

(Vakat)

Share This Article