Skupština KS Deklaracijom osudila istupe gradonačelnika Prijedora

sanel
By sanel

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo jednoglasno su danas na početku 27. radne sjednice usvojili Deklaraciju kojom osuđuju posljednje medijske istupe gradonačelnika Prijedora Marka Pavića o neprimjerenom karakterisanju okupljanja porodica 3.000 ubijenih Prijedorčana. Deklaracija je proistekla iz inicijative zastupnika Skupštine KS Elmedina Konakovića.
U Deklaraciji se kaže:

„Skupština Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje medijske istupe gradonačelnika Prijedora Marka Pavića koji je okarakterisao okupljanje porodica ubijenih, mučenih, raseljenih i silovanih Prijedorčana kao ‘gay paradu’ i ‘slavlje’. Pozivamo gradonačelnika Pavića da se izvini porodicama 3.000 nevinih ubijenih građana tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.
Također, zahtijevamo od nadležnih organa i institucija da pokrenu protiv gradonačelnika Pavića zakonske procedure, te sankcionišu vrijeđanje i napade na porodice i njihove osjećaje”.

Nakon izglasavanja Deklaracije, dopredsjedavajući Skupštine KS Nabil Naser je predložio da se Deklaracija službenim procedurama proslijedi i u kancelariju gradonačelnika Prijedora.

(Oslobodjenje)

Share This Article