Žestoki sukobi između pobunjenika i sirijske vojske kod Idliba

sanel
By sanel

Sukobi sirijske vojske odane režimu predsjednika Bashara al-Assada i pobunjeničkih snaga Slobodne vojske Sirije intenzivirani su blizini grada Idliba, a borbe se vode oko mjesta Salkin, javio je dopisnik agencije Anadolija.

U sukobima je ranjeno devet osoba među kojima se nalaze i žene i djeca.

Ranjeni su uz pomoć svojih bližnjih dovezeni na granični prelaz Cilvegozu kod turskog grada Hataya, a na granici su ih dočekala vozila hitne pomoći, koja su ih odvezla u bolnicu u Hatayu.

S druge strane, ministar vanjskih poslova Sirije u vladi režima aktuelnog predsjednika Bashara al-Assada Valid al-Muallim, pozvao je sve strane u zemlji, uključujući i opoziciju, da se ujedine sa režimom u ,,cilju zajedničke izgradnje budućnosti zemlje”.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan, rekao je prilikom današnje posjete pograničnom gradu Gaziantepu, kako sirijski režim neće dugo ostati na vlasti jer se narod bori za prava koja mu je diktator Assad oduzeo.

Od početka sukoba u Siriji u martu 2011. godine, ubijeno je oko 60 hiljada ljudi, dok je oko 600 hiljada Sirijaca napustilo tu zemlju i utočište potražilo u Jordanu, Libanu i Turskoj.

(Anadolija)

Share This Article