U dvije eksplozije poginulo više od 80 osoba na univerzitetu u Alepu

sanel
By sanel

Najmanje 80 osoba danas je poginulo, a nekoliko desetina povrijeđeno od dvije eksplozije na univerzitetu u sirijskom gradu Alepu, saopćili su sirijski aktivisti.

Dvije detonacije dogodile su se dok su studenti polagali ispite. Uzrok eksplozija nije poznat, a vladine snage i opoziconi aktivisti optužili su jedni druge.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava, čije je sjedište u Londonu, saopštila je da je podatak o broju žrtava zasnovan na izvještajima ljekara i studenata sa lica mjesta, prenio je Reuters.

Državna televizija je prenijela da se na univerzitetu dogodio “teroristički napad”. Eksplozije su se desile u dijelu grada pod kontrolom državnih snaga.

Pobunjenici su ranije koristili automobile-bombe i samoubilačke napade u akcijama protiv snaga bezbjednosti.

U sukobima u Alepu nijedna strana nije mogla da odnese prevagu, pa je grad trenutno podijeljen. Pobunjenici tvrde da kontrolišu više od polovine provincije u kojoj se nalazi najveći sirijski grad, prenio je Reuters.

Državna televizija prikazala je kako najmanje jedno tijelo leži na ulici, dok gori nekoliko automobila. Oštećena je jedna univerzitetska zgrada.
(SRNA)

Share This Article