Krvoproliće u Siriji ne prestaje

sanel
By sanel

Međunarodna organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji (SHRW) saopćila je da je u jučerašnjim vojnim operacijama sirijske vojske, u kojima je korištena artiljerija, ali i borbeni avioni, širom zemlje poginulo najmanje 84, dok je povrijeđeno na desetine osoba.

U saopćenju se navodi da je najveći broj poginulih u okolici glavnog grada Damaska gdje su život izgubile 32 osobe, zatim u Halepu 15, u Homsu 13, Idlibu devet, Deyru’z Zoru šest, te u Lazkiyeu i Derzu po tri, Kuneytri dvije i jedna poginula osoba u Hami.

Siria Network News (SNN) je objavila vijest u kojoj se navodi da su pobunjeničke snage Slobodne vojske Sirije srušile vojni avion MIG u Deyru’z Zoru, kojim je sirijska vojska predsjednika Bashara al-Assada mjesecima razarala naselja i gradove Sirije. SNN je također saopćila da su žestoki sukobi u ovom gradu Sirije nastavljeni i da su pobunjenici uništili dva tenka sirijske vojske.

SNN navodi da su sukobi pobunjenika i sirijske režimske vojske nastavljeni i u okolici Damaska, kao i u drugim krajevima zemlje i da su pobunjeničke snage preuzele kontrolu u mjestima Horai i Ayn Beyda u Lazkiyeu.

(Anadolija)

Share This Article