Albanski premijer Berisa pozvao na intervenciju u Siriji

sanel
By sanel

Premijer Albanije Sali Berisa izjavio je da je potrebna intervencija na Siriji, jer u slučaju da se intervencija ne dogodi, sirijski režim će nastaviti sa prolijevanjem krvi.

Albanski premijer je prisustvovao jesenjoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE), koja se održava u Tirani. Berisa je ovom prilikom govorio o ekonomskim i političkim uspjesima Albanije. On se u svom govoru dotakao i posljednjih dešavanja u Siriji i istakao da. je za zaustavljanje režima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada potrebna velika podrška intervencija na ovu zemlju.

“Moramo podržati ovu intervenciju kako bi u isto vrijeme pomogli i Turskoj i Jordanu, koji su primili i još uvijek primaju izbjeglice iz Sirije”, rekao je Berisa.
Istakavši da je i Albanija zemlja koja je uvijek spremna da pomogne kada je u pitanju zaustavljanje prolijevanja krvi u Siriji, Berisa je dodao:

“Siriji je potrebna pomoć slobodnih zemalja. Da NATO kojim slučajem nije intervenirao na Balkanu, Milošević bio ubio više od miliona Albanaca. Da nije srušen Sadamov režim njegov bi sin opet došao na vlast. Da u Libiji nije bilo intervencije, na mjesto Gaddafija bi sigurno došao njegov sin. Ako se ne izvrši intervencija na Siriji, nastavit će se ubijanje nevinih ljudi. Uz takvu intervenciju, Assadov režim će biti oboren. Albanija će uvijek biti spremna podržati NATO na tom planu.”

(Anadolija)

Share This Article