U Siriji novih 160 žrtava

sanel
By sanel

Međunarodna organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji (SHRW) je saopćila da je u jučerašnjim vojnim operacijama sirijske vojske poginulo najmanje 160 osoba u toj zemlji.

U saopćenju SHRW-a se navodi da je u operacijama u kojima su korišteni i heliokopteri i kopnena artiljerija sirijske vojske u glavnom gradu Damasku, okolnim mjestima i palestinskom izbjegličkom kampu Yemruku život izgubilo najmanje 90 osoba. Prema saopćenju londonske organizacije, u Halepu je poginulo 28, Hami 25, Deyr’z Zoru osam, Derai pet, Lazkiyeu dvije, te po jedna osoba u Idlibu i Homsu.

Dopisnik agencije Anadolija iz Sirije javlja da je Sirijsko revolucionarno vijeće saopćilo da sirijska vojska ne prestaje granatiranje i bombardiranje teškom artiljerijom naselja u Halepu. U saopćenju Vijeća se navodi da je sirijska vojska iz aviona bacala TNT „bombe bačve“ na halepska naselja Besatin Kusur i Klast.

Vijeće je saopćilo da se oružani sukobi između pobunjeničke Slobodne vojske Sirije i sirijskih snaga sigurnosti odanih režimu predsjednika Bashara al-Assada, te da se ogromni oblaci dima nadvijaju nad sirijskim gradovima.

(Anadolija)

Share This Article