Libanski predsjednik naredio istragu o napadu sirijskih aviona

sanel
By sanel

Libanski predsjednik Misel Suleyman izdao je naredbu o provođenju istrage u vezi s jučerašnjim napadima sirijskih ratnih aviona u pograničnom području Libana.

Na sastanku kojem su prisustvovali u ostali ministri Vlade Libana, predsjednik Suleyman je izdao naredbu da se provede opsežna istraga kako bi se utvrdili svi detalji u vezi s napadom sirijskih ratnih aviona u pograničnom području ove zemlje.

Sirijski ratni avioni jučer ujutro su izvršili bobmaški napad u trajanju od tri minute u području Arsal, koje se nalazi 500 metara od granice između Sirije i Libana. U napadu nije bilo žrtava niti povrijeđenih.

Poslije sastanka, na konferenciji za medije, predsjednik Suleyman prokomentarisao je aktuelna dešavanja u vezi sa kontroverznim filmom koji je rezultirao burnim rekacijama širom muslimanskog svijeta.

“Kontroverzni film nije u skladu s civilizacijskim vrijednostima koje slijedi zapadni svijet, i u suprotnosti je sa slobodom vjerovanja i osnovnim ljudskim pravima”, kazao je Suleyman.
Libanski predsjednik je naveo kako je potrebno uspostaviti međunarodni pravni okvir kojim bi se spriječilo ponavljanje sličnih događaja u budućnosti.

“Nikada se ne smije dozvoliti da se vrijeđa bilo koja vjera i Božiji poslanici”, podvukao je predsjednik Suleyman.

(Anadolija)

Share This Article