Liban zatražio da Sirija prekine upade na njegovu teritoriju

sanel
By sanel

Liban je danas zatražio od Sirije da izbjegava upade njenih trupa na teritoriju Libana, saopštilo je libansko ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je javila agencija Rojters, nekoliko libanskih civila je poginulo, uključujući žene i djecu, kada su sirijske trupe u više navrata, ušavši na teritoriju Libana, napadale pobunjenike koji su navodno željeli da prebjegnu na sigurno u Liban.

Ministar spoljnih poslova Libana Adnan Mansur izjavio je da je njegovo ministarstvo diplomatskim kanalima sirijskim vlastima poslalo zahtjev da se izbjegavaju dalji upadi na teritoriju Libana.

Mansur, inače, važi za velikog pristalicu sirijskog predsjednika Bašara al Asada, podsjeća Rojters.

Libanski predsjednik Mihael Sulejman zatražio je od Mansura da pošalje protesno pismo sirijskim vlastima u ponedjeljak, dan nakon što je 30 sirijskih vojnika granatiralo kuće u sjevernom Libanu.

Mansur je, međutim, narednog dana izjavio libanskoj televiziji Al Manar da neće slati nikakvo protestno pismo dok se ne sprovede istraga o tom incidentu.

“Mi sa Sirijom imamo odnose kao sa sestrinskom državom i taj se odnos neće srušiti ni sada, niti u budućnosti”, rekao je tada Mansur.

(Tanjug)

Share This Article