Sirija: Broj mrtvih povećan na 101

sanel
By sanel

U jučerašnjim sukobima snaga odanih režimu predsjednika Bashara al-Assada i opozicije, širom Sirije stradala je 101 osoba, javlja dopisnik agencije Anadolija.

U operacijama koje se odvijaju od jutarnjih sati prethodnog dana pa do danas, na području Damaska i okoline stradale su 43 osobe, u Halepu 42, Deri i Homsu po pet osoba, a u Idlibu i Deyru’z Zori po dvije, te u Kuneytri i Rakki po jedna osoba, saopćila je Međunarodna organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji sa sjedištem u Londonu (SNHR).

– Sukobi se proširili do centra Damaska –

Sirijsko revolucionarno vijeće (SRGC) saopćilo je da su se sukobi između opozicije i režimskih snaga proširili do centra Damaska, te da su na području Abbasiyina i Tisrina zabilježeni intenzivni ulični sukobi.

Ovo je vijeće također saopćilo da u ovim sukobima ima stradalih i ranjenih, te da su opozicione snage na području Dareye napali vojni konvoj i uništili i zaplijenili veliki broj oklopnih i drugih vojnih vozila.

SRGC je saopćio i to da je 155. brigada koja je stacionirana na području Kalamuna ispalila projektil Scud prema sjeveru zemlje kao i da je jedan projektil pao na području Baba u Halepu.

(Anadolija)

Share This Article