Jordan i Liban: Nismo dobili pomoć za sirijske izbjeglice

sanel
By sanel

Jordan i Liban izjavili su da im nijedna zemlja nije uručila pomoć za sirijske izbjeglice koje se nalaze u njihovim zemljama, javlja dopisnik agencije Anadolija.

U Beirutu su se sastali ministri vanjskih poslova ove dvije zemlje Adnan Mansur (Liban) i Nasir Jevdet (Jordan) koji su nakon sastanka održali i zajedničku konferenciju za novinare.

Mansur je tom prilikom rekao da su suočeni s teškom situacijom kada su u pitanju sirijske izbjeglice i da moraju pronaći izlaz.

Ministar Jevdet je u svom obraćanju medijima rekao da, u cilju sprečavanja daljnjeg priliva sirijskih izbjeglica, treba pružiti pomoć narodu u Siriji i pozvao da se ovaj problem riješi.

On je dodao da oni ipak nisu promijenili svoj stav kada su u pitanju sirijske izbjeglice i da oni, unatoč tome što u njihovu zemlju dnevno dođe dodatnih 3.000 izbjeglica, neće zatvoriti svoje granice.

U saopćenju koje je izdalo Ministarstvo vanjskih poslova Libana stoji da ove dvije zemlje nisu dobile obećanu pomoć nijedne arapske, ali ni zapadne zemlje.

U Jordanu s nalazi 400 hiljada sirijskih izbjeglica, a u Libanu 320 hiljada.

(Anadolija)

Share This Article