Davutoglu: Moramo zaustaviti krvoproliće u Siriji

sanel
By sanel

Ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu koji predstavlja Tursku na sastanku zemalja članica grupe “Prijatelji Sirije” u Rimu, sastao se s nekoliko uglednih svjetskih zvaničnika, javlja dopisnik agencije Anadolija.

Davutoglu se danas sastao sa liderom Koalicije sirijskih opozicionih i revolucionarnih snaga Muaz al-Hatibom i premijerom i ministrom vanjskih poslova Katara šejh Hamad bin Jasim bin Jabir al-Tanijem.

Tom prilikom je turski ministar vanjskih poslova istakao da je u ovom momentu najbitnije zaustaviti prolijevanje krvi u Siriji. To je ono čime se sada trebamo baviti, a ne svu pažnju usmjeravati na proces nakon pada režima Bashara al-Assada.

Podsjećamo, Davutoglu se jučer sastao i s generalnim sekretarom NATO-a, Andersom Fogh Rasmussenom.

Ministri vanjskih poslova i drugi visoki zvaničnici koji predstavljaju 11 zemalja članica grupe “Prijatelji Sirije”, sastali su se danas u italijanskoj prijestolnici Rimu, kako bi razgovarali o stanju u sukobima zahvaćenoj Siriji, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Sastanku čiji je domaćin Ministarstvo vanjskih poslova Italije, prisustvuju predstavnici 11 zemalja: Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Turske, Egipta, Ujedinjenih arapskih emirata, Katara, Jordana, Saudijske Arabije i domaćina Italije.

(Anadolija)

Share This Article