U posljednja 24 sata: Sukobi u Siriji odnijeli 93 života

sanel
By sanel

Oružani sukobi pobunjeničke Slobodne vojske Sirije (FSA) i vojske odane sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu diljem Sirije u posljednja 24 sata odnijeli su 93 života, saopštila je Međunarodna organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava sa sjedištem u Londonu (SNHR), javio je dopisnik agencije Anadolija.

U operacijama koje traju od jutros samo u predgrađu glavnog grada Damaska život je izgubilo 46 osoba, dok je na stotine ljudi ranjeno. U napadima sirijske vojske u Halepu smrtno je stradalo 13, Hami 11, Idlibu sedam, Homsu pet, Deri i Deyru’z Zori po četiri, Rakki, Suveydi i Hasekiju po jedna osoba.

Prema podacima do kojih je došao dopisnik agencije Anadolija, u napadu raketom Scud u mjestu Meadin u Rakki veliki broj osoba je izgubio život dok su deseci civila teže i lakše povrijeđeni.

Prema navodima lokalnih aktivista, pobunjenička vojska je u napadu na zračnu bazu sirijske vojske u Halepu uništila dva helikoptera.

Prema pisanju sirijske novinske agencije SANA, u napadima sigurnosnih snaga protiv naoružanih skupina zarobljen je veliki broj terorista.

Prema podacima Ujedinjenih naroda, u Siriji je od početka sukoba poginulo oko 70.000 osoba.

(AA)

Share This Article