Halep uskoro pod kontrolom pobunjeničkog pokreta Ahrar’us Sam

sanel
By sanel

Glasnogovornik Pokreta Ahrar’us Sam u Halepu Ebu Velid je izjavio je da je preostalo samo nekoliko dana do konačnog i potpunog oslobođenja Halepa i stavljanje ovog grada pod kontrolu pobunjenika, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Ebu Velid je kazao da su pobunjeničke snage oslobodile stari dio grada, kao i vojni aerodrom, te vojno-industrijsku zonu u es-Sefiri i Han Tumanu.

„Naš pokret je aktivan u mnogim gradovima Sirije, a nadomak smo potpune kontrole u cijelom Halepu. Imamo dovoljno boraca i naoružanja da stanemo pred režimske snage predsjednika Bashara al-Assada“, rekao je Ebu Velid.

Glasnogovornik Ureda za koordinaciju revolucionarne zajednice u Halepu Muhammed el-Halebi je izjavio da su mnoge muslimanske grupe, koje su ujedinjene u Islamski front Sirije, izrazile želju da se ujedine sa Pokretom Ahrar’us Sam.

Pokret Ahrar’us Sam je vojni pokret koji se, osim Oslobodilačke vojske Sirije, bori protiv režima u Siriji, a zbog njihove podrške revoluciji i njihovom humanom odnosu prema civilima uživaju velike simpatije među narodom Sirije.

(Anadolija)

Share This Article