U blizini Damaska: Šestero djece poginulo u zračnom napadu

sanel
By sanel

Sirijska avijacija je u ponedjeljak bombardirala okolinu pobunjeničkog grada Dume u blizini Damaska i ubila sedam civila, od kojih je šestero djece, saopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH). “Sedam civila, od kojih šestro djece, ubijeno je u zračnim napadima na Čifiniju u blizini Dume”, izvjestio je OSDH, organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja se oslanja na široku mrežu aktivista i medicinskih i vojnih izvora širom zemlje.

Borbe su se vodile i u naftnim polima u pokrajini Hasake (na sjeveru), a avijacija je gađala Talbise i četvrt na jugozapadu Homsa, prema istom izvoru

U pokrajini Raka (na sjeveru), dva brata od 3 i 17 godina su poginula u bombardovanju grada Tabaka, dodao je OSDH-a. U ovoj regiji koja graniči s Turskom, izgleda da su pobunjenici znatno napredovali i dočepali se zone u blizini strateške riječne brane.

Prema privremenom bilansu OSDH-a, u sukobima je poginulo najmanje 40 osoba, od kojih su 24 civila u ponedjeljak širom zemlje. U nedjelju je poginulo 178 osoba.

(Fena)

Share This Article