Oslobodilačka vojska Sirije sama proizvodi oružje

sanel
By sanel

Inžinjerijska brigada pri Oslobodilačkoj vojsci Sirije sama proizvodi topove i municiju koji se koriste u borbi protiv režimskih snaga. Čahure za puške pumparice dodatno pojačavaju, kako bi bilo više mjesta za barut.

Zbog nedostatka naoružanja u borbi protiv Assadovih snaga, koja traje već 22 mjeseca, opozicionari su prinuđeni sami proizvoditi oružje. Član Inžinjerijske brigade u Halepu Ebu Hureyre, u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, istakao je da oružje moraju proizvoditi sami, jer inače ga ne bi imali dovoljno.

“Nekada nismo znali ni kako se koristi oružje. Ali zbog svega što se dešava i što tek dolazi, počeli smo proizvoditi oružje”, istakao je Hureyre, dodavši da prave i topove i municiju.

“Sami smo u svojoj borbi, niko nam ne pomaže. A ima zemalja koje pomažu režim. Uprkos tome, režim se boji našeg oružja, jer mi ga nikada nismo i nećemo upotrijebiti protiv našeg naroda”, kazao je Hureyre, podsjetivši da sirijska vlada posjeduje zalihe oružja koje je nabavljala iz Rusije.

Ebu Hureyre je kazao da sirijski predsjednik Bashar Al-Assad sada koristi protiv svog naroda oružje koje je koristio protiv Izraela.

Najtraženija roba u Siriji trenutno su mobilni telefoni sa lampama, jer u cijeloj državi nestaje struje zbog sukoba. Sirijci koriste telefone sa lampama za osvjetljenje, a u isto vrijeme i to svjetlo za komunikaciju.

“Kako bi kaznili narod, režim je uveo restrikcije struje”, kazao je Islam Bedran u izjavi za agenciju Anadolija.

Bedran je dodao da se zbog toga narod odlučuje za robu koju je moguće puniti na baterije, te da skoro svaka kuća kupuje telefon na baterije ili druge uređaje na baterije.

(Anadolija)

Share This Article