Sirija: U posljednja 24 sata smrtno stradalo 89 osoba

sanel
By sanel

U napadima sirijske vojske na više gradova i gusto naseljenih područja u kojima žive uglavnom ljudi koji se protive režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u protekla 24 sata smrtno je stradalo 89 osoba.

Organizacija za posmatranje poštivanja ljudskih prava u Siriji (SNHR) saopštila je da su prorežimske vojne snage bombardovale naselja u Halepu u kojima se nalaze opozicionari, te je kao posljedica toga poginulo 23 ljudi, a desetine ih je ranjeno.

Iz Organizacije sa sjedištem u Londonu navodi se da su u predgrađima Damaska poginule 22 osobe, u Homsu 17, Hami i Idlibu po osam, Deri pet, Haseke i Rakki po tri, a da je broj mrtvih u cijeloj državi porastao na 89.

SNHR je podsjetio da je sinoć u Hami, od eksplozije automobila bombe poginulo 30 osoba pripradnika prorežimskih paravojnih snaga.

U kampu Yermuk, gdje se nalaze palestinske izbjeglice, vode se sukobi između Oslobodilačke vojske Sirije i sirijske vojske, navodi se iz Nacionalnog prelaznog vijeća Sirije, dok su u naselju Salahaddin u Halepu nastavljeni sukobi između ove dvije vojske.

(Anadolija)

Share This Article