VIDEO: Pao još jedan kontrolni punkt u blizini Idliba

sanel
By sanel

Opozicione brigade postavile su video snimak koji prikazuje osvajanje ceste između Arihe i Džisr el-Šukura. Ovi kontrolni punktovi su važni jer otvaraju nove puteve za napad na grad Idlib a također i otvaraju put za snadbjevanje opozicionih snaga.

{youtube}WTnZ54OKUQ8{/youtube}

Video snimak prikazuje opozicioni napad na vrlo branjen grad kojeg su opozicione snage napale sa teškim strojnicama, minobacačima, višecjevnim raketnim lanserima i velikim brojem ljudstva. Na video snimku je jasno da su preuzeli nekoliko oklopnih vozila i uništili najmanje jedan. A također su vidljivi i mrtvi režimski vojnici.

Video snimak je uradak Arhar el-Šam brigade i prikazuje njihov napad na južni kontrolni punkt u Basnkul selu smještenom u blizini ceste Ariha-Lattakija. A na snimku je rečeno da su preuzeli municiju za BMP-ove (borbena vozila pješadije) i teške strojnice. Oni navode da su uništili tenk T72 kao i veliki broj vozila na sjevernom kontrolnom punktu i da je ubijeno na desetine režimskih vojnika. Također kažu da su izgubili nekoliko boraca navodeći njihova imena.(IB)

Share This Article