Yasir el-Abbud: Sirijci neće zaboraviti Assadova zlodjela

sanel
By sanel

Koordinator pobunjeničkih snaga Slobodne vojske Sirije za regije Dera i Kuneytr Yasir el-Abbud izjavio je da u budućnosti u Siriji neće biti mjesta za aktuelnog predsjednika Bashara al-Assada, javio je dopisnik agencije Anadolija. „Sirijci neće zaboraviti Assadova zlodjela i za njega i njegovu porodicu neće biti mjesta u Siriji. Politički boljitak Sirije mora biti bez Assada. Njegov režim se u medijima predstavlja jakim, i u tome ima podršku Rusije i Irana“, rekao je Abbud.

Osvrćući se na sve češće prijetnje da bi sirijski režim mogao upotrijebiti razorna hemijska i biološka oružja, Abbud je istakao da do toga neće doći jer upravo taj segmenat kontrolira Rusija, koja, kako tvrdi Abbud, neće preuzeti odgovornost za tragediju do koje bi došlo upotrebom tog oružja.

Podsjećajući na vjetrove revolucije u arapskom svijetu, Abbud je kazao da je Sirija najteže pogođena i da ima najveće žrtve te revolucije.

„Radimo na ujedinjavanju opozicije i revolucionara. Izgradnja infrastrukture nove vlasti u Siriji će biti ubrzo upotpunjena“, poručio je komandant Abbud.

(Anadolija)

Share This Article