Indonezija se pridružila kampanji pomoći sirijskim izbjeglicama

sanel
By sanel

Indonezijska humanitarna organizacija (KKI) odlučila je pružiti podršku kampanji „Stigla zima… Jedan hljeb i jedan pokrivač za Siriju“  i pozvala stanovnike ove zemlje da se odazovu akciji.
Kampanja pomoći sirijskom narodu predstavljena je na konferenciji za novinare KKI i još 25 humanitarnih organizacija Indonezije.
Predsjednik KKI-a Bapak Sripto izjavio je da je kriza u Siriji svakim danom sve veća, podsjetivši da je do sada u Siriji život izgubilo oko 50 hiljada ljudi. Sripto je istakao da je život za sirijske izbjeglice otežan zbog dolaska zime i hladnog vremena.

Sripto je podsjetio da je tokom obilnih poplava koje su pogađale Indoneziju tokom proteklih godina, Sirija uvijek bila uz narod Indonezije i pružala podršku. On je naglasio da je sada dužnost naroda Indonezije da istu podršku pruži napaćenom narodu Sirije.
Bivši parlamentarac Sripto rekao je također da je uloga humanitarnih i nevladinih organizacija jako velika u rješavanju Sirijske krize. On je kazao da sirijski predsjednik Bashar Al-Assad ubija vlastiti narod i time provodi državni teror.

(Anadolija)

Share This Article