Ekipa AA posjetila prve linije fronta u Halepu

sanel
By sanel

U većem dijelu sirijskog grada Halepa, u kojem već šest mjeseci traju sukobi snaga odanih režimu predsjednika Bashara al-Assada i snaga opozicije, operacije su postale sve intenzivnije. Veliki dio Halepa, koji je bombardovan od strane vojnih aviona sirijskog režima, prešao je u ruke snaga opozicije.

Opoziciona brigada Fecr el-Islam, nakon teških borbi sa režimskim snagama, zauzela je područje Mesheda u sirijskom gradu Halepu.

Područje na kojem već duže vrijeme traju sukobi i koje je u većem dijelu prešlo u ruke opozicije, zaštićeno je od režimskih snajperista.

Snage opozicije dozvolile su novinarima da uđu u ovo područje.

Komandir brigade Fecr el- Islam Ebu Salih novinarima agencije Anadolija kazao je da su Assadove snage stavljene pod veliki pritisak.On je dodao da su poduzete mjere koje će onemogućiti djelovanje snajperista udaljenih dva kilometra.

Salim je također naglasio da je spriječen ulazak u grad uz pomoć zapaljenih automobila, koji su bili na ulicama. U jednoj ulici, koja je potpuno uništena usljed sukoba opozicije i režimskih snaga, pažnju novinara agencije Anadolija privukao je Sirijac koji je užurbano kupio stvari i slagao ih u svoj kamionet.

(Anadolija)

Share This Article