#BreadAndBlanketForSyria postala trend topic u svijetu

sanel
By sanel

Kampanja “Stigla zima… Jedan hljeb i jedan pokrivač za Siriju”, koja je krenula iz Turske i zatim pokrenuta u cijelom svijetu, sa etiketom #BreadAndBlanketForSyria na društvenoj mreži Twitter, postala je i glavna tema na društvenim mrežama.

Međunarodna kampanja, koja ima za cilj pomoći narodu koji je žrtva krvoprolića u Siriji, započela je u 14 zemalja danas u 13 sati.

Prije nego što je kampanja počela, vijest o globalnoj humanitarnoj akciji dobila je snažan odziv na društvenim mrežama. Korisnici društvene mreže Twitter, sa etiketom #BreadAndBlanketForSyria, uspjeli su učiniti da ova etiketa postane svjetski trend topic.
Udruženje nevladinih organizacija islamskog svijeta (IDSB), nevladine organizacije iz Turske, turski Crveni polumjesec i Ured za upravljanje kriznim situacijama pri turskoj Vladi (AFAD) su organizirali kampanju koja se vodi u BiH, Maleziji, Pakistanu, Velikoj Britaniji, Makedoniji, Kuvajtu, Maroku, Libanu, Libiji, Jemenu, Jordanu, Egiptu, Kipru, Bahreinu, Alžiru i Belgiji u saradnji sa nevladinim organizacijama.

(anadolija)

Share This Article