Sirijci poručuju: Braća iz Turske su uz nas

sanel
By sanel

Zbog nemogućnosti pristupa u unutrašnjost Sirije, pomoć Sirijcima iz konvoja koji su dopremili aktivisti humanitarne organizacije IHH iz Turske bit će distribuirana uz pomoć manjih vozila, javlja reporter agencije Anadolija (AA).

Ebu Hamza, predsjednik humanitarne organizacije Sehba, organizacije koja obavlja dostavu humanitarne pomoći izbjeglicama u Siriji, izjavio je za AA da humanitarci čine sve kako bi pomoć stigla i do najudaljenijih područja Sirije.

U konvoju koji je stigao do tursko-sirijske granice nalaze se osnovne životne namirnice, odjeća, obuća…Humanitarci, tkođer, pomažu Sirijcima da obnove svoje domove.

“Sve pomoći se evidentiraju. U regijama koje su pod kontrolom Slobodne vojske Sirije dostavljamo brašno za pekare, čiji se proizvodi prodaju po minimalnim cijenama. U regijama gdje su pekare porušene stanovnicima dijelimo hljeb” naglasio je Ebu Hamza.

Ebu Hamza je ovom prilikom zahvalio turskom narodu za pomoć koja je prikupljena za izbjeglice u Siriji.

“Naša braća Turci su bili uz nas od samog početka. Jako smo zahvalni turskoj vladi kao i humanitarnoj organizaciji IHH za svu pomoć koja prikupljena za sirijske izbjeglice”, izjavio je Ebu Hamza.

(anadolija)

Share This Article