Pukovnik zračnih snaga napustio Assadovu vojsku

sanel
By sanel

Pukovnik sirijskih zračnih snaga Yasin Muhammed el-Muslih je kazao kako je napustio vojsku odanu režimu predsjednika Bashara al-Assada kako ne bi učestvovao u progonu i zlostavljanju vlastitog naroda.

On je naveo da je njegova dužnost bila da zaštiti zemlju i ljude, a ne da ih uništava i da zbog toga napušta dužnost pukovnika koju je obavljao.

„Dajem ostavku na mjesto pukovnika zračnih snaga i pripadnika režimskih snaga, jer ne želim da budem pripadnik sirijskih snaga koje umjesto da štite uništavaju zemlju i njen narod i koji sa ruskim, kineskim i iranskim oružjem bombarduju sirijske gradove“, rekao je Muslih.

Također, vojnici sirijske opozicije su zatvorili Kosnivu Anhara, državljanina Ukrajine koji je radio kao ruski obavještajac.

Anhar je priznao da se u svim dijelovima Sirije nalaze lažni novinari i da postoji veza između sirijskih i ruskih službenika i da se prilikom dolaska u Damask sastao sa važnim ljudima sirijskog režima kao i sa Assadovim zetom Asifom Sevketom.

On je također priznao da je prilikom eksplozije u zgradi glavnog stožera u Damasku 26. septembra, radio kao prevodilac na jednom važnom sastanku.

(Anadolija)

Share This Article