Sirijska opozicija zauzela selo Aleni kod Idliba

sanel
By sanel

Assadova vojska pozivana na predaju uz poruku da će u sukobima pobijediti sirijski narod. Opoziciona vojska Sirije zauzela je selo Aleni nedaleko od sirijskog grada Idliba.

Vojnici sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, koji nisu pristali da se predaju, pozivani su na predaju od opozicione vojske preko ozvučenja lokalne džamije.

Prema izvorima sa terena, opoziciona vojska slala je poruke mira vojsci Assadovog režima. Između ostalog, čule su se i poruke: “Mi smo predstavnici iste vjere. Vaši životi, imovina, čast su nama na čuvanje. Ili se predajte ili napustite ovo selo. Dobit ćete dozvolu da idete. Svi smo mi djeca Sirije. S Božijom pomoći, Sirija će biti slobodna zemlja. Pobjednik će na kraju biti sirijski narod. Ako se predate u ime Boga neće vam niko nauditi. Među vama ima i ranjenih, dozvolite da im pomognemo.”

Pored toga, u mjestu Salkin i okolnim selima, nedaleko od Idliba, nastavljaju se žestoke borbe između Assadovih snaga i opozicione vojske. Pucnjeve je moguće čuti i u pojedinim turskim selima, te je također moguće vidjeti i dim iznad tog područja.

(Anadolija)

Share This Article