Sirija: Zarobljeno 256 Asadovih vojnika

sanel
By sanel

Siria Network News (SNN) javila je danas da je Slobodna vojska Sirije zauzela nekoliko važnih uporišta snaga pod kontrolom Bašara el-Asada u gradu Idlibu na sjeveru te zemlje. Kako javlja dopisnik agencije Anadolija, pripadnici Slobodne vojske Sirije zarobili su 256 Asadovih vojnika. Mreža SNN precizira da je među zarobljenim vojnicima bilo i oficira.

Pobunjeničke snage preuzele su kontrolu nad mnogim mjestima u okolici Idliba, a deset Asadovih vojnika, od kojih je jedan ranjen, dezertirali su tokom operacija protiv pobunjenika u Azmarinu kod Idliba, te prešli u susjednu Tursku.

Nakon prelaska tursko-sirijske granice, vojnici su smješteni u zgradi turske vojne policije u pograničnom mjestu Hadžipaši.

Uporedo s tim, Međunarodna organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji sa sjedištem u Londonu (SHRW) saopćila je da je u jučerašnjim vojnim operacijama sirijske vojske protiv pobunjenika širom Sirije život izgubilo najmanje 109 osoba, među kojima je bilo žena, djece i starih i iznemoglih osoba.

(24sata.info)

Share This Article