Australski ministar predlaže “atentate” na sirijsko vodstvo

sanel
By sanel

Australski ministar vanjskih poslova Bob Carr dao je naslutit u razgovoru za australsku mrežu ABC kako postoji mogućnost atentata na visoko rangirane sirijske vladine dužnosnike. Carrove opaske ističu opasnu politiku za svrgavanje predsjednika Assada koju provodi Obamina administracija, a koju potpuno podržava australska vlada.

‘Možda bi, a ovo će zvučati brutalno, atentat kombiniran sa velikim prebjezima koji se dešavaju u vojsci bio potreban za dobivanje prekida vatre i početka političkih pregovora’, rekao je Carr za ABC,
također je u opuštenom tonu dodao kako preko njegova stola nije preletio podatak da bi se takvo što moglo i dogoditi.

Kako Carr ipak nije osoba koja iz udaljenog kuta promatra i špekulira oko toga što bi se moglo dogoditi, već je kao dio australske vlade aktivni sudionik Obamine kampanje za postavljanje pro-zapadno orijentirane vlade u Siriji i u stalnom kontaktu sa američkom državnom tajnicom Hillary
Clinton te član grupacije ‘Prijatelji Sirije’, čini se da se gore navedene izjave trebaju tumačiti u svakom mogućem samo ne opuštenom tonu.

Iz intervjua proizlazi da bi državno uređeni atentati mogli postati smatrani legalnim oruđem u provođenju australske vanjske politike priznatim od strane političkog establišmenta.

(advance.hr)

Share This Article