Sirija: U jučerašnjim vojnim operacijama 170 poginulih

sanel
By sanel

Međunarodna organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji (SHRW) saopćila je da je u jučerašnjim vojnim operacijama sirijske vojske, u kojima je korištena i kopnena i zračna artiljerija, poginulo najmanje 170, a ranjeno na stotine osoba.

U saopćenju londonske SHRW se navodi da su u okolici glavnog grada Damaska život izgubile 62, u Halepu i Idlibu po 28, u Hamai 19, Derai 20, u gradu Rakkai sedam, te Homsu pet i jedna osoba u Deyru’z Zoru.

Uporedo s tim, Siria Network News (SNN) javlja da pobunjeničke snage Slobodne vojske Sirije nastavljaju sukobe sa sirijskom vojskom odanoj režimu predsjednika Bashara al-Assada i da im nanosi velike gubitke u Halepu, kao i u damaškim provincijama Kademu i Istočnoj Huti.

SNN također javlja da se žestoki sukobi nastavljaju i u gradovima Deyru’z Zoru, Idlibu i Rakki, u kojima sirijska vojska najtežom artiljerijom granatira teritorije nad kojima su kontrolu preuzele pobunjeničke snage.

S druge strane, organizacija pod nazivom „El-Nusra“ je preuzela odgovornost za jučerašnje bombaške napade u centru Halepa.

(Anadolija)

Share This Article