Humanitarna pomoć sirijskom narodu

sanel
By sanel

Više humanitarnih organizacija u Evropi prikupile su novac za pomoć sirijskom narodu kojim su kupile 12 vozila hitne pomoći i dva kamiona puna medicinske opreme. Kamioni i vozila su krenuli iz Istanbula prema Siriji.

Vođa grupe Muhammed el-Haddas, u izjavi za agenciju Anadolija, kazao je da su sinoć stigli u Tursku, te da će navečer kroz granični prelaz Cilvegozu preći u Siriju. El-Haddas je naglasio da će vozila hitne pomoći i medicinska oprema biti iskorišteni u područjima u kojima se nalaze opozicijski aktivisti.

Ističući da je ranije dva puta pružena pomoć sirijskim opozicijskim aktivistima, te da su izgradili neku vrstu bolnice na sjeveru Halepa, el-Haddas je kazao da će onima kojima to bude potrebno, također, pružiti financijsku pomoć.

Udruženje za obrazovanje, istraživanje i međusobnu pomoć Gonulder poslalo je tri tone prehrambenih proizvoda i 60 paketa odjeće za Siriju.
Predsjednik Udruženja Baki Ciftci je kazao da će, nakon Kurban bajrama, poslati još najmanje 30 tona namirnica i odjeće.

(Anadolija)

Share This Article