Sirija: U posljednja 24 sata ubijeno 118 osoba

sanel
By sanel
U artiljerijskim i pješadijskim napadima Vojnih trupa odanih režimu sirijskog presjednika Bashara al-Assada, smrtno je stradalo 118 osoba, među kojima sedam žena i osmero djece, saopštila je Organizacija za praćenje poštivanja ljudskih prava sa sjedištem u Londonu.

Prema istom izvoru, snage sirijske vojske uz podršku helikoptera izvršile su više napada na Dumu, Harestu, Artuz i neke druge dijelove glavnog grada Damaska, pri čemu su smrtno stradale 34 osobe, a veliki broj stambenih objekata u znatnoj je mjeri oštećen.

Novinska mreža Damaska (SNN) javlja da su borbe između opozicione Slobodne vojske Sirije i trupa lojalnih Assadu intenzivirane u više dijelova Homsa, a da se provincije Rastan i Telbise, bile meta napada vojnih aviona.

Prema informacijama SNN-a, u halepu je smrtno stradalo 33, Deri 17, Deyruz Zori 18, Idlibu šest, Homsu tri, te u Hami i Lazkiji po jedna osoba.

S druge strane, službena državna sirijska novinska agencija SANA javlja da je više dijelova Halepa “očišćeno od naouružanih grupa”, te da je zaaplijenjena veća količina oružja i vojne opreme.

(Anadolija)
Share This Article