UN: Užasan nivo nasilja u Siriji

sanel
By sanel

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun i specijalni izaslanik Lahdar Brahimi nadaju se da će Generalna skupština biti od značaja za poboljšanje situacije u Siriji.

U saopštenju objavljenom posle sastanka navodi se da su dvojica zvaničnika svjetske organizacije razgovor fokusirali na “užasnom nivou nasilja u Siriji” i načinima za postizanje političkog rješenj koje će zadovoljiti legitimne zahtjeve sirijskog naroda, prenijela je agencija AFP.

“Složili su se da pogoršanje krize u Siriji predstavlja konstantno veću prijetnju regionalnom miru i bezbjednosti”, navodi se u saopštenju.

Ban i Brahimi su, takođe, razgovarali o prisustvu svjetskih lidera u sjedištu UN-a narednih dana, zbog održavanja zasijedanja Generalne skupštine, kao prilike da se podstakne njihovo interesovanje za rješavanje ozbiljne humanitarne krize u Siriji.

Sastanak je uslijedio u trenutku kada su sirijski pobunjenici preselili svoju komandnu bazu iz Turske na “oslobođena područja” unutar Sirije, dok se vladine trupe i pobunjenici bore za kontrolu koridora blizu granice i u gradu Alepo, jakom uporištu Sirijske slobodne armije.

(Tanjug)

Share This Article