Sirijski pobunjenici napali zgradu sigurnosnih službi u Alepu

sanel
By sanel

Sirijski pobunjenici napali su u noći sa četvrtka na petak zgradu službi sigurnosti u Alepu, drugom gradu u zemlji i ključnom za sukob, izvještava Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Pobunjenici su napali to zdanje smješteno na zapadu Alepa, izazvaši odgovor pripadnika službi sigurnosti, prema navodima te organizacije sa sjedištem u Velikoj Britaniji, čije se informacije temelje na širokoj mreži svjedoka i pobunjenika. Neposredno nema podataka o eventualnim stradalima.

Četvrti Alepa Sukari, Hanano i Salahein, bombardirala je vojska tokom noći, a krenula je i u sukobe na tlu u pobunjeničkim uporištima Salahein i Saif el-Davla.

Na drugoj velikoj fronti sukoba – u Damasku i regiji, redovite jedinice bombardirale su lokalitet Rankus dok su u Sajideu Zeinabu pobunjenici zarobili devet pripadnika vladinih snaga.

Na istoku zemlje žestoki sukobi izbili su blizu zgrade zračne odbrane u gradu Bukamalau koji su pobunjenici pokušali zauzeti.

U bombardiranju poginule su tri osobe među civilima na lokalitetima pokrajine Dere, kolijevci prosvjeda protiv režima Bašara al-Asada. Djeca i žene ranjena su i u Basr el-Hariru.

U nasilju je u četvrtak u cijeloj zemlji bilo 119 mrtvih, od kojih 79 civila.

(Hina)

Share This Article