Ne prestaje krvoproliće u Siriji

sanel
By sanel

Sirijska vojska lojalna predsjedniku Basharu al-Assadu nastavila je sa granatiranjem naselja pod kontrolom opozicione Slobodne vojske Sirije, a broj smrtno stradalih u jučerašnjim bombardovanjima dosegao je 206, saopštila je Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava sa sjedištem u Londonu.

Isti izvor navodi da je u granatiranjima predgrađa Damaska smrtno stradalo 113 ljudi, a veliki broj stambenih objekata pretrpio je veliku materijalnu štetu.

U gradu Deri na jugu zemlje ubijeno je 39, Halepu devet, Idlibu 17, Deyru Zoru 11, Homsu devet i Hami osam osoba, saopštila je ova organizacija. Broj smrtno stradalih dosegao je 206.

Predgrađa Damaska pod konstantnom su topovskom paljbom, a žrtve napada ostale su pod ruševinama zgrada, javio je novinar agencije Anadolija iz Sirije.

Kako su lokalni aktivisti izjavili za agenciju Anadolija u predgrađu Halepa Etarebu vode se intenzivne borbe između Slobodne vojske Sirije i trupa lojalnih režimu Bashara al-Assada.

Isti izvori navode da je u predgrađu Damaska Muadamiyi, pod ruševinama kuća ostao veliki broj ljudi, te da je u istom mjestu pogubljen veliki broj osobaa kojima su prethodne vezane ruke.

U Zemelki, naselju u sirijskoj prijestolnici, nastavljaju se napadi teškim naoružanjem, a operacijama sirijske vojske u Idlibu priključili su se i helikopteri. Stanovnici Idliba pokušavaju napustiti grad, izjavili su lokalni aktivisti.

Operacije sirijske vojske nastavljene su u Halepu, Homsu i Deyru Zoru.

(Anadolija)

Share This Article