Počela kontraofanziva sirijske vojske u Alepu

sanel
By sanel

Sirijska vojska krenula je u kontraofanzivu na pobunjenike u Alepu, dovodeći pojačanje u jugozapadni dio tog grada, saopštili su opozicioni aktivisti.

Pojačanje, koje je dovođeno proteklih dana, krenulo je na okrug Salahedin, gdje se nalazi najveći broj pobunjenika, navela je antirežimska Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

“U nekoliko dijelova Alepa vode se najžešći sukobi od početka pobune i može se reći da je ofanziva počela”, rekao je direktor Sirijske opservatorije Rami Abdel Rahman agenciji AFP.

Britanski BBC javlja da su tenkovi iz okoline Alepa počeli da se kreću prema jugozapadnim distriktima grada i da je rano jutros intenzivirano bombardovanje oblasti pod kontrolom pobunjenika, dok vojni avion nisko nadlijeće grad.

Ima izvještaja o velikom broju žrtava i porodicama koje bježe iz grada.

Pobunjenici tvrde da su uništili veliki broj tenkova, ali ova informacija nije mogla biti potvrđena iz nezavisnih izvora.

BBC javlja da su snage lojalne sirijskom predsjedniku Bašaru Asadu mnogo brojnije i bolje naoružane od pobunjenika.

Aktivisti izvještavaju o žestokim sukobima oko kvartova Salah al-Din i Hamdanije blizu centra Alepa.

Prema podacima sirijske opservatorije, od izbijanja pobune protiv sirijskog režima u martu prošle godine ubijeno je najmanje 19.106 ljudi.

(Tanjug)

Share This Article