Asad se zahvalio Kim Džong Unu

sanel
By sanel

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad zahvalio sjevernokorejskom lideru Kim Džong-unu na podršci. Istovremeno, Iran je saopštio da će biti uz svog saveznika Siriju.
Državni mediji u Pjongjangu javili su danas da je Asad mladom Kimu, u poruci kojom mu je čestitao na imenovanju na položaj maršala, zahvalio što podržava njegov režim usred sve veće međunarodne izolacije, ali nije poznato u čemu se sastoji ta podrška.

Asad je zahvalio “vođstvu i prijateljskom narodu Sjeverne Koreje na podršci i ohrabrenju u postizanju pravednog cilja protiv svjetskih sila koje se miješaju u naša unutrašnja pitanja”, prenela je agencija Frans pres.

Istovremeno, Iran je saopštio da će biti uz svog saveznika Siriju, uprkos tome što međunarodna zajednica vrši sve veći pritisak na Asada da podnese ostavku i okonča 16-mjesečnu krizu u svojoj zemlji.

Potpredsjednik Mohamad Reza Rahimi rekao je da narod Irana ima nepromenljiv stav prema Sirijcima i da će uvijek biti uz njih, optužujući vodeće sile da su se ujedinile kako bi naškodile Siriji.

Iako je pozdravio narodne ustanke u drugim arapskim zemljama kao “islamsko buđenje”, Iran je odbacio protivljenje Asadovoj vlasti kao stranu zavjeru.

(Tanjug)

Share This Article