Prebjegli general Tlass pozvao Sirijce da počnu sa pripremama za post-Assadovsku vladu

sanel
By sanel

Sirijski prebjegli general Manaf Tlass u utorak je pozvao sirijski narod da se ujedini i krene s izgradnjom post-Assadovske Sirije u svom prvom javnom nastupu nakon što je prebjegao iz režimskih snaga.

Čitajući pripremljenu izjavu na saudijskom pan-arapskom televizijskom kanalu Al-Arabiya, general Tlass je pozvao Sirijce da se “ujedine…pripreme za Siriju nakon Assada … i učine nemoguće, kako bi osigurali jedinstvo Sirije, i budu postojani u izgradnji nove Sirije”.

Tlass, koji je prebjegao na 6. jula, rekao da se “obraća Sirijcima u ovim teškim vremenima za zemlju, nakon što se krv nevinih prolila, a čiji je jedini zločin bio poziv za slobodu.”

On je istakao da “nova Sirija … ne bi trebala biti izgrađena na osveti, isključivanju ili monopolu” u donošenju odluka.

On je rekao da govori kao “jedan od sinova Sirijske Arapske vojske, koji je odbacio režimske zločinačke i pokvarene metode … i koji ne može prihvatiti njegove zločine nad našom zemljom.”

Prebjegli general je rekao da ne krivi vojnike koji nisu prebjegli, dodajući da je “bez obzira na greške koje su počinili pojedini članovi Sirijske Arapske vojske .. oni čestiti vojnici koji nisu učestvovali u ubijanju su produžetak Slobodne sirijske vojske”.

“Dužnost Sirijaca je da se ujedine, da izgrade slobodnu, demokratsku Siriju”, rekao je general Tlass.

(IB)

Share This Article