Ekipa agencije Anadolija u komandi sirijskih opozicionara

sanel
By sanel

Komadant ‘Tevhid Sancak’a, jedne od najvećih opozicionih  jedinica u predjelu grada Aleppa Abdulaziz Selame, izjavio je da za cilj imaju rušenje Assadovog režima do kraja ramazana, čime će, kako je rekao proslaviti “dvostruki bajram”.

Ekipa agencije Anadolija uspjela je danas ući u komandu opozicionih snaga u Aleppu, koji neumorno djeluju u rušenju Assadovog režima. Opoziciona jedinica ‘Tevhid Sancak’ koja neprestano djeluje u velikim operacijama tokom proteklih dana, nastavlja sa borbama i ima za cilj srušiti režim u toku mjeseca ramazana.

U izjavi za agenciju Anadolija komadant Abdulaziz Selame, rekao je da su njihove snage zauzele ruralne djelove, te da je ostao još centar grada Aleppa.

“Režim će pasti osvajanjem gradova. U toku narednih dana sa ostalim jedinicama ćemo zauzeti kompletan Alepp. Sirijska vojska doživjela je velike poraze. Mogli smo vidjeti u zadnjih mjesec dana da je puno sirijskih vojnika dezertiralo. Oni se bore bez vjere, dok se mi borimo za vjeru i za čast. Uništit ćemo režim do kraja ramazana i slavit ćemo dvostruki bajram” istakao je Selame.

Opozicioni komadant Mamun Kilzi, koji je ranjen u posljednjim borbama u Carablusu nedaleko od Aleppa, rekao je da se opoziciona vojska bori za svoje ljude i svoju zemlju.

“Režim svojim vojnicima daje razne opijate kako bi počinili više masakra i zločina. U Aleppu tenkovima gađaju stanovništvo. Nemaju hrabrosti da se bore prsa u prsa. Ali sve će biti gotovo u roku mjeseca ramazana. Uz Božiju pomoć slavit ćemo dva bajrama” rekao je Kilzi.

(Anadolija)

Share This Article