Sukobi u Damasku, širom zemlje najmanje 52 mrtvih

sanel
By sanel

Vojska i pobunjenici sukobili su se danas u Damasku, u kvartu Kadam, a u nasiljima širom Sirije poginulo je najmanje 52 ljudi, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Među današnjim poginulim ima 23 civila, 18 vojnika i 11 pobunjenika, saopštila je opservatorija.

Pored borbi u Kadamu, više stotine mladih okupilo se kasno sinoć u distriktu Mazeh, u Damasku, uzvikujući anti-režimske slogane, navodi sirijska opservatorija.

Vojska je nastavila sa granatiranjem zona pod kontrolom pobunjenika u provinciji Homs, kaže opservatorija i dodaje da je granatiranje bilo posebno snažno u Džuratu al-Šijahu i u Karabesu.

Ova organizacija za zaštitu ljudskih prava, sa sjedištem u Londonu, javila je takođe da je došlo do snažnog granatiranja grada Rastan u provinciji Homs i da je izazvana velika materijalna šteta.

Na amaterskom video-snimku postavljenom danas na Jutjubu, vidi se šteta koju je prouzrokovalo granatiranje Rastana, na primjer granatiranje škole i jedne kuće, prenosi AFP.

Na drugom snimku se vidi pijaca u Rastanu čiji je veći dio uništen, i ulice prepune ostataka srušenih zgrada, kao i dio pijace na kojem se još kupuje i prodaje povrće.

(Tanjug)

Share This Article