Sirija: Novi napadi na Homs

sanel
By sanel

Sirijska vojska je ponovo bombardovala nekoliko dijelova grada Homsa u centralnoj Siriji, koji se nalaze pod kontrolom pobunjenika.
Ukupan broj poginulih u Homsu u posliednja dva dana premašio je 110, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava koja ima sedište u Velikoj Britaniji.

Ta organizacija dodaje da se broj poginulih povećava i širom Sirije. Nekoliko dijelova Homsa nalazi se pod opsadom vojske već skoro mesec dana, prenosi AFP. Sirijska opservatorija objavljuje da je teških sukoba bilo i u nekoliko dijelova Damaska.

U ponedieljak je preko “Skajpa” agenciji Frans pres opozicioni aktivista u Homsu Kaled al-Telavi rekao da je veliki broj civila ostao “u klopci” u dijelovima trećeg po veličini grada u Siriji na koje i dalje padaju granate.

“Mnogi dijelovi Homsa su još uvek pod opsadom i veoma nam je teško da dodjemo do hrane i lijekova”, rekao je on, dodajući da su terenski liekari prinudjeni da amputiraju udove povrijedjenima jer nemaju čime da ih liječe, a ne mogu da ih odatle izvuku.

Delovi Homsa pod opsadom su neke od oblasti koje su pale pod kontrolu pobunjenika, podsietila je sirijska organizacija sa sedištem u Londonu.

(Beta)

Share This Article