Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Zvornik: U dvorištu kuće pronađena lobanja bošnjačke žrtve

530views

Na lokalitetu Drinjača, u naselju Pušine na području Zvornika, ekshumirani su nekompletni posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve iz proteklog rata.

Prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH, riječ je o bošnjačkoj žrtvi stradaloj na ovom području u toku proteklog rata.

– U dvorištu privatne kuće, u krečani je pronađena lobanja, i nekompletni posmrtni ostaci koji su se nalazili na površini terena – kazala je Feni glasnogovornica Instituta Lejla Čengić.

Posmrtni ostaci nakon ekshumacije prevezeni su u Komemorativni centar u Tuzlu radi sudskomedicinske i kriminalističko-tehničke obrade i uzimanja koštanih uzoraka za DNK analizu.

Ekshumacijom je, po naredbi Suda BiH, rukovodilo Tužilaštvo BiH.

Čengić napominje da je ovaj lokalitet više od dvije decenije bio miniran, te je tek nakon deminiranja od nevladine humanitarne deminerske organizacije “Norveška narodna pomoć“ omogućena ekshumacija, odnosno uzeti su posmrtni ostaci koji su se nalazili na površini terena.

(FENA)