Vijesti

Zvizdić ‘prizemljio’ Dodika: Predlažem mu da posjeti SAD i objasni svoje stavove oko NATO-a

412views

“Izjave gospodina Dodika u vezi sa mojim prisustvom na godišnjem zasjedanju MMF-i Svjetske Banke, kao i sastancima sa dužnosnicima SAD su van svake logike, u sukobu su sa činjenicama i vazećim zakonima i izraz su lične i institucionalne frustracije”.

Kaže ovo u svojoj reakciji Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

“Ja obavljam, i nastaviću u skladu sa zakonom obavljati funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH sve do imenovanja novog mandatara i saziva Vijeća. Pri tome će moj primarni zadatak biti zaštita interesa BiH, njenog integriteta, suvereniteta i međunarodno-pravnog subjektiviteta, kao i jačanje odnosa sa prijateljskim zemljama, poput SAD, u cilju unapredjenja euroatlantskih integrativnih procesa, jačanja sigurnosti i stvaranja uvjeta za ekonomski prosperitet i unapredjenje regionalne saradnje”, kaže Zvizdić.

Dodaje da zbog toga nema potrebu da polemišem sa Dodikom u vezi sa njegovim antiustavnim namjerama da stvori uvjete za dominaciju entiteta nad državom ili da bude vrhovni arbitar za sve nadležnosti u BiH.

“Ustvari, predlažem da gospodin Dodik, umjesto neproduktivne unutrašnje polemike, posjeti SAD i Washington i objasni svoje stavove u vezi sa NATO integracijama i vanjskom i regionalnom politikom BiH”, zaključio je Zvizdić u izjavi za Vijesti.ba

(Vijesti.ba)