Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Zvaničan stav Irana: Asad legitiman do 2014. godine

693views

Iran očekuje da će sirijski predsjednik Bašar al Asad ostati na čelu države do izbora sljedeće godine, izjavio je danas iranski ministar spoljnih poslova Ali Akbar Salehi.

“Zvaničan stav Irana je da Asad ostaje legitiman predsjednik do sljedećih izbora”, rekao je Salehi na konferenciji za novinare sa gostujućim šefom sirijske diplomatije Validom al Mualemom.

Mualem je doputovao na razgovore o okončanju dvogodišnjeg konflikta u svojoj zemlji, za koji UN navode da je odnio najmanje 70.000 života.

Salehi je rekao da je poziv na razgovore koji su vlasti iz Damaska uputile naoružanoj opoziciji “pozitivan korak”, ali je ponovio da Asadov režim “nema drugog izbora”, osim da nastavi borbu protiv pobunjenika, prenio je AFP.

“Vjerujemo da za ovu krizu nema vojnog rješenja, nego da postoji samo sirijsko političko rješenje”, dodao je iranski zvaničnik.

Mualem je osudio nedavnu objavu američkog državnog sekretara DŽona Kerija da će Vašington upututi “nesmrtonosnu” pomoć sirijskoj političkoj opoziciji u vrijednosti od 60 miliona dolara.

On je pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Tursku i Katar, države koje su, zajedno sa zapadnim zemljama, najveći saveznici sirijskih pobunjenika.

(SRNA)