Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

zraelska vojska privela 40 članova Hamasa

911views

Izraelska vojska je privela 40 članova pokreta Hamas u okviru operacija u Nablusu i Zapadnoj Obali, prenosi Anadolu Agency (AA). U okviru operacija povodom nestanka tri izraelska doseljenika čija beživotna tijela su pronađena prije dva dana, izraelska vojska je juros izvršila pretres brojnih objekata u Nablusu i na Zapadnoj Obali, te tom prilikom privela najmanje 40 članova palestinskog pokreta Hamas.

Očevici događaja tvrde da je među privedenima bilo i rukovodećeg kadra Hamasa i članova njihovih porodica. Tokom pretresa vojska je koristila suzavce protiv Palestinaca koji su se pokušali suprotstaviti pretresu i privođenju.

Izraelska vojska izvršila je i pretres kuće Hamasovog zastupnika u palestinskom parlamentu Ahmeta El-Haj Alija, ali pošto on nije bio u kući, privedena je njegova kćerka. Tokom pretresa je počinjena materijalna šteta u kući.

Uporedo s tim, nekoliko kuća u izbjegličkom kampu Shuafat na istoku Jerusalema je porušeno i priveden je veliki broj tamošnjih palestinskih izbjeglica.

(AA)