Vijestiiiiii

Značajna prekretnica: Kuvajt uskoro priznaje Kosovo!

302views

Predsjednik kuvajtskog parlamenta Jasim Muhamed al-Karafi rekao je da će Kuvajt uskoro objaviti da priznaje nezavisnost Kosova, prenosi kuvajtska novinska agencija.

Al-Karafi je tokom razgovora sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem izrazio nadu da će obje zemlje uspostaviti zvanične odnose, što je, kako je naveo, u interesu obje vlade i oba naroda.

Prema njegovim riječima, Kuvajt i Kosovo su se složili da je neophodno početi i pripremiti temelje za bilateralne odnose i saradnju u oblasti politike, ekonomije, trgovine, investiranja i turizma.

Tači je ocijenio da je odluka Kuvajta da prizna Kosovo “značajna” kao i da se radi o “prekretnici” koju željno iščekuju vlada i narod Kosova.

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj u utorak će stići u kratku posjetu Kuvajtu. Hodžaj će iduće sedmice posjetiti i Katar i Ujedinjene Arapske Emirate.

Kako je saopšteno iz MIP-a Kosova, Hodžaj će imati sastanke sa ministrima spoljnih poslova i drugim visokim zvaničnicima tih zemalja, a jedna od tema razgovora biće priznanje nezavisnosti Kosova.

(24sata.info)